Bouwkundige beveiliging

Bouwkundig

Bouwkundige beveiliging

Een goede bouwkundige beveiliging zorgt ervoor dat uw woning-bedrijf minder aantrekkelijk wordt voor de gelegenheidsinbreker. 95% van de inbraken wordt namelijk gepleegd door gelegenheidsinbrekers. 

Bouwkundige beveiliging bestaat uit het aanbrengen van goed hang- en sluitwerk in combinatie met de juiste verlichting. Belangrijk daarbij is dat de ‘zwakke’ plekken van uw woning-bedrijf goed beveiligd worden. Deze zwakke plekken zijn vooral buitendeuren, ramen, lichtkoepels en dakramen. Niet alleen bereikbare ramen en deuren op de begane grond maar ook op de eerste of tweede verdieping vallen daaronder. De gelegenheidsinbreker is namelijk zeer inventief in het vinden van een mogelijkheid om boven te komen. U moet dan denken aan schuttingen, regenpijpen, zonneschermen of zelfs trappen die in de buurt staan.

Een goede bouwkundige beveiliging is het belangrijkste bij het beveiligen van uw woning-bedrijf. De beste aanpak daarbij is het beveiligen van uw woning-bedrijf met hang- en sluitwerk van de productenlijst van Politiekeurmerk Veilig Wonen®. Dit zijn over het algemeen producten die voorzien zijn van het SKG keurmerk.
Heeft u uw huis eenmaal goed beveiligd, dan is het zaak de aangebrachte voorzieningen goed te gebruiken en te onderhouden. Vervang geen onderdelen zonder goed na te gaan of de te gaan of de totale beveiliging daarmee nog aan de eisen voldoet.

Politiekeurmerk veilig wonen

Het Politiekeurmerk Veilig Wonen, is er voor iedereen. Of u nu eigenaar of huurder bent van een bestaande woning of een nieuw te bouwen huis of flat. U kunt inbrekers vóór zijn door uw woning aan te laten passen aan de eisen van het Certificaat Veilige Woning van het Politiekeurmerk Veilig Wonen®.